Hoppa till huvudinnehållet

Ta betalt utan e-tax, icke inskrivna kunder s.k kontantkunder

Kommentarer

4 kommentarer

 • Officiell kommentar
  STR Administration

  Hej

  Alla kunder måste läggas in när de sker en försäljning pga att vi valt att ha ett orderbaserat system i Optima i stället för ett kassaregister. Detta gäller även vid försäljning av presentkort.

  Då lägger du in personen som köper presentkortet som kund, dessa kunder registreras på "behörigheten" presentkort så att att de är lätta att söka fram och för sen över summan när eleven som ska använda det kommer och löser in sitt presentkort. 

 • Petra Berggren

  Hej

  Om jag förstår dej rätt nu så kan man INTE ha en påhittad kund som heter presentkort, körbedömning/Landstinget eller något annat utan den som ex vill köpa ett presentkort måste alltså skrivas in som fysisk person med personnummer, adress o allt ? Söks sedan upp via att man valt "behörighet" presentkort?  Kan man välja andra egna påhittade behörigheter som ej kräver resurser ? 

  Är det en kostnad för att skriva in den här presentkortsköparen i systemet och välja behörighet? 

  När pengarna är flyttade till "rätt" kund så arkiveras presentkortsköparen? 

  Hur hanterar man den kund ( icke elev ) som kommer in för att köpa en övningsskylt a 60 kr, om kontaktkundshanteringen försvinner?  Blir det en inskrivning,  med allt vad det innebär inkl kostnad,  och därefter omedelbart arkiverad kund? Väljer man en behörighet även här? 

  0
 • Petra Berggren

  Hej igen

  Jag utvecklar vad jag menar att vi idag har för typ av bokningar i vårat system. Icke körkortselever med personuppgifter osv.

  Jag beskriver 2 st här .Vi är dotterbolag till  (bil)anpassarföretag. Deras kunder bokar vi idag in på boendet, vi har internat på trafikskolan. Vi utför även körträning med deras kunder, som har körkort men körtränar i bilar som anpassats. Vi har alltså 1 enda ( betalare ) kund inskriven med företagsnamnet för dessa syften.  Det finns inget personnummer elller någon behörighet. När vi bokar in körträning och säljer i kassan är det på uppdrag av moderbolaget som är "kunden". Precis på samma sätt gör vi med medicinska körbedömningar som sker på uppdrag av Landstinget. En enda kund som alla bokningar sker via. 

  Hur löser vi detta , behövs vissa uppgifter om kunden för att uppfylla kraven med orderbaserat system ? 

   

  0
 • STR Administration

  Hej Petra. 

  jag har full förståelse för att ni funderar på hur ni ska lösa de situationer som uppkommer i er specifika situation. Jag vet att ni redan bokat in möte med personal på STR för att hjälpa er med dessa frågor och för att hitta de lösningarna i Optima som ni kan använda. 

  Här i forumet är det svårt att svara på dina specifika behov och jag hoppas att du kan ha tålamod med mitt svar som är ett allmänt och inte jättedetaljrikt svar. 

  Mitt allmänna svar är att dessa organisationer läggs i som kunder i systemet, och att eleven sen kopplas ihop med företaget. Bokningar sker på respektive elev men kostnaden går på organisationen. På så sätt får ni överblick på de elever som tillhör respektive organisation.  

  0

Du måste logga in om du vill lämna en kommentar.